Woonbeleving op maat!

Duettes en Plissés

Bisschop & Bisschop staat voor aandacht
en vakmanschap.

Duette en Plissé is een product dat de afgelopen jaren een sterke positie in de markt heeft ingenomen. Dit komt mede doordat het een rijke uitstraling heeft en de vele kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn. Duettes en Plissés worden altijd op maat gemaakt en krijgen op die manier precies de uitstraling die u zelf wenst.

Duettes kenmerken zich door de honingraatstructuur, omdat ze gemaakt worden van dubbele stof. Door de toepassing van een dubbele stof, zijn ze altijd semi-transparant of verduisterend. De Plissé daarentegen is van een enkele stof gemaakt en is ook verkrijgbaar in een transparante uitvoering.

Naast de standaard rechte ramen en glazen puien, zijn Duettes en Plissés ook toepasbaar op draai- en kiepramen, schuine dakramen en zelfs ronde ramen. Dit is te realiseren door de diverse mogelijkheden betreffende de afwerking en bevestiging.

 

Voordelen: isolatiewaarde, energiebesparend, sfeervolle uitstraling.

 

Plissé- en Duette gordijnen lijken op het eerste oog niet veel van elkaar te verschillen, maar hebben afzonderlijk van elkaar wel degelijk eigenschappen die passen bij andere woonwensen. Goed om te weten is dat beide varianten geschikt zijn voor vrijwel iedere raamvorm.

 

Stof met sierlijke harmonica plooien

Zowel Plisségordijnen als Duette gordijnen zijn een veelzijdig en decoratief raamdecoratie product. Het grootste verschil zit in de stof. Een plissé bestaat uit één laag gevouwen stof, die zich vervolgens als een harmonica opvouwt wanneer deze wordt opgetrokken. Een Duette daarentegen bestaat uit twee geplisseerde stoffen, waardoor de koorden niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

 

Slim staaltje energiebesparing

Doordat een Duette gordijn bestaat uit twee lagen stof, ontstaat er een unieke isolerende eigenschap. De twee stoffen vormen een honingraatstructuur, waardoor de lucht ertussenin langer blijft hangen. In de zomer blijft de warmte hierdoor beter buiten en in de winter beter binnen.

Als u kiest voor Duette heeft u de mogelijkheid om zowel een transparante als verduisterende stof te verwerken in het product (dag & nacht model). Zo kunt u een woonruimte als de slaapkamer goed verduisteren, maar ook voorzien van voldoende daglicht mét behoud van privacy.

 

Interieurproof én geschikt voor (half)ronde ramen

Ondanks dat plisségordijnen in vergelijking met een Duette uit slechts één laag bestaan, heeft een plissé weer andere voordelen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat plisségordijnen in (half)ronde ramen geplaatst kunnen worden, dit is niet mogelijk bij Duette.

De plisségordijnen zijn verkrijgbaar in zowel transparante als verduisterende stoffen. Doordat de koorden van een plisségordijn echter door gaatjes in de stof lopen, is dit type raamdecoratie doorgaans minder verduisterend dan een Duette.

Duettes en Plissés

Jaloezieën

Grip-fix

Rolgordijnen

Shutters

Screens

Squid

Bisschop & Bisschop staat voor aandacht
en vakmanschap.

Bezoek onze showroom voor een gratis interieuradvies. Maak kennis met ons maatwerk en ervaar wat onze collectie voor jou kan betekenen.